Într-un interviu pentru ProSport, Răzvan Lucescu a vorbit despre PAOK, clubul cu care a cucerit titlul în Grecia, dar și despre situația fotbalului românesc. Fostul selecționerul a evidențiat suferința prin care trece fotbalul autohton și a susținut că FCSB este Steaua, în timp ce U Craiova, echipa din Liga 1 Betano, nu e Universitatea Craiova.
Proaspăt campion în Grecia, Răzvan Lucescu continuă să urmărească fotbalul din România și crede că absența echipelor de tradiție din prima ligă a dus la dezinteresul fanilor. De asemenea, tehnicianul român e de părere că FCSB e Steaua, în timp ce U Craiova nu e adevărata Universitatea Craiova: „Sunt mai multe aspecte aici, dar, din câte am înțeles, meciurile din campionatul nostru sunt mai urmărite decât alte meciuri din Germania, Italia, deci interes există. Probabil că lumea nu se mai duce la stadion și din cauza faptului că au dispărut echipele cu nume, echipele care creau senzații tari. Imaginează-ți un meci Rapid – Dinamo sau Steaua – Dinamo. Acum și Dinamo este într-o situație complicată, este al doilea an la rând în care joacă în play-out, sunt destule probleme. FCSB, care din punctul meu de vedere este Steaua, și-a pierdut dreptul la nume, suporterii s-au împărțit. S-a pierdut acel entuziasm. Sunt foarte multe echipe mici, foarte mici, ok, oamenii de acolo au lucrat foarte bine, dar Voluntari, Chiajna, nu sunt echipe care să atragă foarte mult. Hermannstadt, ce reprezintă Hermannstadt? Ce înseamnă în fotbalul ăsta? Măcar dacă ar fi fost cunoscut clubul ca Sibiu, sunt multe situații complicate. Viitorul este echipă mică, atrage foarte mult prin numele lui Hagi, oamenii vin să vadă echipa lui. Dar, să te duci la stadion nu este atât de entuziasmant. Echipele din orașele cu tradiție Pitești, Brașov, Constanța au dispărut, iar lumea și-a pierdut interesul. Nici Craiova actuală nu este acea Craiova, să nu mai spunem de Timișoara, acolo sunt trei echipe în Divizia B, n-ar fi mai bine să fie una, pe care să o preia cineva?”, a declarat Răzvan Lucescu, pentru ProSport.
Investițiile minime au dus, de asemenea, la un alt minus evident în fotbalul românesc: „Pe lângă asta sunt și problemele financiare din cadrul cluburilor, probabil că nici cei care au preluat cluburile, nici oamenii de afaceri puternici nu au avut interes să preia echipe de fotbal și atunci situația financiară este complicată, se trăiește 80%, dacă nu 100% din drepturile de televizare. Automat calitatea jucătorilor scade, nu mai sunt aduși jucători de mare valoare și atunci și jocurile sunt la un nivel scăzut, așa că nu mai ai o plăcere deosebită să mergi la stadion. Însă, eu spun că încet, încet lucrurile se pot așeza. Este o criză, iar de fiecare dată omenirea a ieșit din criză, așa că rămâne speranța”, a adăugat fiul lui Mircea Lucescu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER